webcam plaiul foii

webcam plaiul foii

Blog Article

obiective turistice plaiul foii
Peisajul certain al Parcului Național Piara Craiului este caracterizat de o creastă singuratică, ce atinge o lungime de aproximativ twenty five de km, ce este orientată pe direcția NE-SV și poziționată de-a curmezișul pe direcția normală a crestei Carpaților Meridionali. Este cea mai lungă și cea mai înaltă creastă de calcar din țară. Înălțimea maximă a masivului este atinsă în Vârful La Om (sau Piscul Baciului) care atinge 2 238m.

La fiecare pas, pietrele de sub tălpi o luau la vale și noi odată cu ele, fiind nevoiți destul de des să ne ajutăm și de mâini pentru a nu aluneca. Niște bețe de trekking

We use cookies to ensure that we give you the best expertise on our Internet site. For those who continue on to use this site we will assume that you'll be happy with it.Alright

Masivul este constituit în principal din calcare si conglomerate mezozoice. Pe teritoriul arcului National Piatra Craiului au fost identificate peste two hundred de pesteri si avene.

Din acest punct (unde este recomandabil să îți refaci proviziile cu apă) drumul până la refugiu nu durează mai mult de 30 minute, asta dacă nu te forțezi deloc. Ceața continua să ne înconjoare din toate direcțiile și să ne ascundă imaginea masivului ce se ridica în fața noastră.

Drumeții pe timp de iarnă: Trasee recomandate și sfaturi utile Află ce drumeții pe timp de iarnă poți realiza în zonele montane ale României, cum te echipezi corespunzător și ce măsuri de siguranță trebuie să iți asumi.

Cabanele și refugiile nu sunt uniform amplasate, datorită afluenței turiștilor mai mult pe versantul nordic, mai spectaculos și cu mai ușoare posibilități de a ajunge pe creastă din Țara Oltului.

Locul de decolare este Șaua Măgurii, zborurile de aici setând fi de mare distanță peste afla mai multe masivul Piatra Craiului.

Un alt lucru pe treatment îl puteți face este să mergeți să vedeți Prăpăstiile Zărneștilor, drumul este practicabil cu mașina, deși este un drum pietruit, dar nu este nevoie de parcurgerea traseului montan pentru a vedea miracolul stâncos al naturii.

Bucătăria zonei este constituită din produse hrănitoare bazate pe carne și lactate, cartofi, mămăligă și fructe, nelipsite fiind și dulciurile.

In aceea seara am stat la povesti interminabile despre munte, despre diverse trasee iar noaptea am dormit ca un prunc . Nu ma mai framanta nimic! Ne-am trezit de dimineata si am pornit spre Plaiul Foii.

Satul Fundata: Situat la cea mai mare altitudine din România, Fundata este un colț de rai unde pacea și liniștea sunt regine. Peisajele montane, aerul proaspăt și tradițiile locale fac din acest sat un loc ideal pentru deconectare și reîncărcare.

În masiv se găsesc peste two hundred de specii de fluturi, dintre care unele endemice sau rare. Se mai remarcă și prezența a 21 de specii de lilieci, dintre treatment o mare parte sunt rigorous protejate.

“Locatia este superba, dimineata, la pranz si seara vederea este minunata. Locatia nu ofera mancare dar dispune de sala de mese in interior si au si mese afara. Se poate face gratar la locatie si in functie de camera ai si minibucatarie in...”

Report this page